Hirdetés

360 fokos videók már a Facebookon is



|

Ez lehet az utolsó lépés a VR-tartalmak bevezetése előtt.

Hirdetés

A Facebook bejelentette, hogy mától kezdve 360 fokban rögzített videók is feltölthetőek a közösségi szolgáltatásra. A Youtube-on már demózott megoldás lényege, hogy a videó lejátszásakor a nézők képesek szabadon körbeforgatni a kamerát, nem kötelező az eredetileg meghatározott nézőpontból szemlélni az eseményeket.

Hirdetés


A videók forgatása a lejátszást végző eszköz típusától függően egérrel vagy érintéssel garantáltan megoldható, de persze mobilokon és táblagépeken a giroszkóp használatára is lehetőség nyílik, csak perdülni-fordulni kell a kütyükkel. Valószínűleg ez jelenti a 360 fokos videókkal való interakció jelenlegi legtermészetesebb módját.

Star Wars: The Force Awakens Immersive 360 Experience

Speed across the Jakku desert from Star Wars: The Force Awakens with this immersive 360 experience created exclusively for Facebook.

Posted by Star Wars on 2015. szeptember 23.


A funkció kivitelezésekor a Facebook sejthetően az Oculusszal működött együtt. Már ebből is sejthető, hogy a mostani 360 fokos videók valójában a VR-tartalmak előfutárai, a közösségi portál valójában már a VR-headsetes jövőt kóstolgatja.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.