Hirdetés

A Leap Motion teheti teljessé a virtuális valóságot



|

A mozgásérzékelőnek köszönhetően nincs szükség kontrollerre, puszta kézzel irányítunk.

Hirdetés

A Leap Motion 2012 végén jelent meg, és bár nem lett akkora őrület, ment azt a legtöbben várták, azért elég szép sikereket ért el. Az utóbbi időszakban nem sokat hallottunk a gyártó felől, most azonban itt a legújabb fejlesztés, amely forradalmasíthatja a virtuális valóságot is.

Hirdetés

A VR szemüvegekre erősíthető Leap Motion egy teljesen új élményt kínál, hiszen míg eddig a kezünkben tartott kontroller a legtöbb esetben tönkretette a tökéletes valóságérzetet, mostantól a kezeinket is teljesen valósághűen használhatjuk, ami rengeteget dob az egészen. A felszerelhető mozgásérzékelő mellé a fejlesztők egy új SDK-t is piacra dobtak, hogy a programozók tovább finomíthassák az eszköz felhasználási módjait.

A cég jelenleg egy újgenerációs mozgásérzékelőn, a Dragonfly-on dolgozik, amit a tervek szerint már a gyárban beépítenének a szemüvegekbe. Az új szenzor minimum HD felbontással, szín és infravörös érzékeléssel és jóval szélesebb látószöggel készül, amire szükség is van, hiszen a felhasználók gyakran forgatják majd a fejüket, a kézmozgás követésére pedig ilyenkor is szükség van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.