Hirdetés

A legolcsóbb VR-képes videokártya lett a Radeon RX480



|

200 dollárért tudja kezelni a Rift és a Vive játékait.

Hirdetés

Míg az NVIDIA a GeForce GTX 1070-et és a GeForce GTX 1080-at reklámozta a Computexen, addig az AMD más megközelítést választott. 

Hirdetés

Az AMD bemutatta az új Radeon RX480-as videokártyát, amely annak ellenére, hogy csak 200 dollárba kerül, van annyira erős, hogy képes futtatni az Oculus Rift és az HTC Vive VR-headsetek játékait. 

Az RX480 4 és 8 GB-os verziókban, június 29-től lesz elérhető. A kártya a Polaris architektúrára épül, és mindössze 150 wattot fogyaszt. A GPU órajele 1266 MHz-en alakul, a memóriáé 8 GHz-en. 

Miközben olcsó és keveset fogyaszt, addig vállalható és megfelelő belépőt jelent a virtuális valóság és a VR-alapú játékok világába. 

Bár egyetlen Radeon RX480 lemarad az NVIDIA GeForce GTX 1080-hoz képest, Raja Koduri felhívta rá a figyelmet, hogy két ilyen videokártya CrossFire konfigurációban már jobb teljesítményre is képes, mint a 600 dolláros NVIDIA kártya. 

A demó során az Ashes of the Singularityt futtatta az AMD: 62,5 fps-t értek el, míg egy GTX 1080 58,7-et. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.