Hirdetés

A Nintendo nem hisz a virtuális valóságban



|

A legendás Shigeru Miyamoto szerint a virtuális valóság nem a Nintendo terepe, a Super Mario sem ideális a VR-környezethez.

Hirdetés

Ugyan a Nintendo NX részleteire még mindig nem derült fény, az szinte biztosnak mondható, hogy a virtuális valósághoz semmi köze nem lesz. 

Hirdetés

A Super Mario Run meglepetésszerű bemutatója után a legendás Shigeru Miyamoto a kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Super Mario megfelelő-e a VR-környezethez. 

Elmondta, hogy bár a jövőben új platformokat is szeretnének meghódítani, a Nintendo célja továbbra is az, hogy a családok együtt játsszanak, a játékosok valódi világtól elkülönülését igénylő virtuális valóság pedig nem illik ezekbe a tervekbe. 

Hozzátette azt is, hogy a virtuális valóságban nehéz sokáig játszani, pedig a Nintendo hosszú játékórákat szeretne elérni. Érdekesség, hogy korábban - az idei E3-on - a Nintendo amerikai elnöke is a kétségeit fejezte ki a virtuális valósággal kapcsolatban, és leszögezte, hogy a cég nem száll be a szektorba addig, amíg nincs nagyon komoly lehetőség benne. 

A Super Mario Run érkezése azonban sokak szerint arra bizonyíték, hogy bármi megtörténhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.