Hirdetés

A virtuális valóságban építenék újra a régi helyeket



|

Egy ausztrál startup a régi idők látványosságait régészeti szempontból tökéletesen alkotná újra a virtuális valóságban.

Hirdetés

Az archeológia világában rövidesen könnyebbé válhat a munka - elvégre rengeteg pluszt adhat, ha valaki a virtuális valóságban tud majd sétálni régi korok helyszínein. 

Hirdetés

A Lithodomos VR egy olyan ausztrál startup, amely épp ezeket a helyszíneket szeretné felépíteni a virtuális valóságban. Erre most 679 000 dollár tőkét is szerzett. 

A Melbourne-ben működő cég lélegzetelállító pontosságú alkotásokat ígér, amelyeket aztán a turizmus, az oktatás és a szórakoztatás terén egyaránt fel lehetne használni. 

A cégnek már vannak szerződései többek között spanyol tartalmakra, múzeumi anyagokra. 

A 2016-ban indult cég régészekből, számítógépes modellezőkből és tartalomterjesztőkből áll. Sok vezető oktatási intézmény felfigyelt rá, hardver- és szoftvercégek mellett. Jelenleg Európában próbál terjeszkedni a vállalat. 

A Google Play Áruházából ingyenesen vihető a cég Ancient World in VR appja, illetve Androidra és iOS-re tölthető a fizetős Ancient Jerusalem in VR app. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.