Hirdetés

A virtuális valóságban is lehet majd böngészni a Chrome-mal



|

Minden weboldal megtekinthető lesz a virtuális valóságban a Google böngészőjével.

Hirdetés

A Google-t is nagyon érdekli a virtuális valóság, így természetes, hogy a Chrome-ba is szeretnék beültetni a technológia egy részét. A Road To VR jelentése szerint a Chrome Beta és a Chrome Dev új buildjei már elkezdték támogatni a WebVR-t. 

Hirdetés

A WebVR szabványra építő VR-weboldalakkal már együtt tudnak működni a VR-headsetek. A Dev verzió VR Shell beállítása pedig lehetővé teszi, hogy a Cardboarddal vagy a Daydream-alapú készülékekkel böngéssze a webet egy felhasználó. 

A WebVR lesz az a szabvány, amely segít elterjedni a VR-alapú oldalaknak. A váltás a normál és az ilyen honlapok között általában kellemetlen, de a VR Shell lehetővé teszi, hogy minden oldalt VR-környezetben tekintsünk meg. Hasonlót mutatott a Samsung a Gear VR-hez, de az androidos Chrome újítása felgyorsíthatja a technológia terjedését. 

Természetesen a VR Shell még nagyon gyerekcipőben jár, a következő lépcsőt a Daydream platform megjelenése jelentheti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.