Hirdetés

Az appokba és a webre viszi a virtuális valóságot a Google



|

A VR View lehetővé teszi a virtuális valóságra építő fotók és videók beágyazását.

Hirdetés

Bár a virtuális valóság sok tekintetben nagy lehetőségeket tartogat, valahogyan el is kell juttatni a tömegekhez.

Hirdetés

Mindehhez nem elég, ha egyre több a VR-kamera és a VR-tartalom. Valahogyan hozzá is kell férjenek az emberek az ilyen fotókhoz és videókhoz. 

A Google mindebben a VR View nevű eszközzel igyekszik segíteni. Ezzel viszonylag egyszerű beágyazni a virtuális valóságra építő fotókat és videókat az appokba és a weboldalakra. 

Amikor az appokba akarja valaki beépíteni a VR-anyagokat, akkor csak néhány sorra van szüksége a Cardboard fejlesztői kittel - ami immáron az iOS-t is támogatja. 

A weben elegendő egy beágyazáshoz való kódot használni, majdnem úgy, mint a 2D-s videóknál. 

Bár a VR View nem tűnik nagy dolognak, nagyon sokat segíthet a virtuális valóság elterjedésében, illetve abban, hogy az appok és a web tele legyen ilyen tartalmakkal. Persze egy VR-headsetre akkor is szüksége lesz a felhasználóknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.