Hirdetés

Az Oculus Rift jobban üt, mint a PlayStation VR



|

A Sony elismerte, hogy technikailag nagyobb durranás az Oculus Rift. Azért a PlayStation VR-nek is vannak előnyei.

Hirdetés

A VR-piac trónjára jelenleg az Oculus, az HTC, a Sony és a Samsung pályáznak, és mindegyik cég megoldásának vannak erősségei és gyengeségei.

Hirdetés

Az Oculus Rift és az HTC Vive például nagyon erős gamer PC-t igényelnek a működéshez, míg a PlayStation VR beéri a PS4-gyel, a Gear VR pedig egy Samsung okostelefonnal. 

A PlayStation ügyvezető alelnöke, Masayasu Ito őszinte képet festett a versenyről. Szerinte a PlayStation VR minőségben nem ér fel az Oculus termékéhez. Azonban ez utóbbihoz nagyon gyors és nagyon drága gép kell: minimum egy Core i5-ös CPU és egy GeForce GTX 970-es videokártya, 4 GB RAM mellett. Még ha valaki maga építi is meg a gépet hozzá, akkor is 1000 dollár fölötti a végösszeg. Ehhez jön hozzá 599 dollárért a Rift vagy 799-ért a Vive. 

Ezzel szemben a PS4 jóval olcsóbb egy ütős gamer PC-nél, és bár teljesítményben alulmarad, hétköznapi használatra ideálisabbnak mondja a Sony, na és persze a tömegeknek is jobb választás ezek miatt. 

Az Oculus Rift egyébként 2160 x 1200-as felbontást és 110 fokos látószöget garantál, míg a PlayStation VR 1920 x 1080 képpontot és 100 fokos látószöget, de jobb frissítési rátát. Az ára nem ismert, de március 15-én talán minden kiderül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.