Hirdetés

Decemberben többet is megtudunk a windowsos VR-headsetekről



|

A Microsoft hamarosan külön rendezvényt tart, amelyen több is kiderül a Windows 10-hez készülő headsetekről.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a HoloLensen túl is lesz élet, ha a kiterjesztett / virtuális valóságról és a Windowsról van szó. Nemrég a Microsoft el is árulta, hogy több PC-s gyártó is készül Windows-képes VR-headsetekkel, amelyek már 299 dollártól vihetőek lesznek. 

Hirdetés

Sajnos ezekről túl sokat még nem tudunk, de hamarosan több is kiderül. Alex Kipman szerint a Microsoft decemberben egy külön rendezvényt tart, amelyen többet árul el az eszközökről. 

Az Acer, az ASUS, a Dell, a HP és a Lenovo egyaránt ígért ilyen VR-headsetet. A legolcsóbb 299 dollár lesz, de persze akadnak majd drágább változatok is. 

A cél az, hogy egy okostelefonra építő headsetnél erősebbet adjanak, azonban olcsóbbat, mint az Oculus Rift vagy az HTC Vive. 

A headetek külső kamerák vagy külön szenzorok nélkül is képesek lesznek követni a mozgásunkat. A PC-hez vezetékkel lehet majd csatlakoztatni ezeket, és széles látószöget ígérnek. 

Várhatóan egy 500 dolláros PC már ki tudja majd szolgálni bármelyiket, tehát nem kell erőmű a használatukhoz. Azt persze nem tudni, hogy milyen minőségű VR-élményt biztosítanak majd, de ez vélhetően a rendszer teljesítményétől is függ. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.