Hirdetés

Egész könnyű javítani az Oculus Riftet



|

Az iFixit ezúttal az Oculus VR-headsetét szedte darabokra.

Hirdetés

A VR-headsetek világa egy új termékkategóriát jelent, ezeknél pedig gyakran előfordul, hogy a szétszerelés és a javítás szinte lehetetlen. 

Hirdetés

Szerencsére az Oculus Riftnél más a helyzet. Az iFixit boncolása azt bizonyította, hogy a tetszetős dizájn mögött elegáns mérnöki megoldások lapulnak, vagyis nincsenek ritka csavarfejek és kellemetlen meglepetések. 

A borítás alatt két 456 képpontos OLED-kijelző található, amelyek azért felelnek, hogy néhány centiméterre az arcunktól egy végtelennek tűnő világot tárjanak elénk. 

A gyártáskor rengeteg olyan apró megoldást alkalmaztak, amiknek köszönhetően nem gond, ha valakinek kisebb vagy éppen nagyobb a feje az átlagnál, illetve ha nem tökéletesek a szemei. 

Az iFixit összességében 7 pontot adott az Oculus Riftnek. Ez azt mutatja, hogy minden alkatrészt nem lehet egyszerűen megjavítani vagy kicserélni, de a kritikus és könnyebben sérülő elemeket igen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.