Hirdetés

Érzelmileg kötődik az emberekhez a Sony leendő robotja



|

A Sony emellett a virtuális valóságtól is sokat vár.

Hirdetés

A Sony elárulta, hogy a jövőben egy olyan robotot kíván kifejleszteni, ami képes érzelmi köteléket létrehozni a felhasználóival. Kaz Hirai ügyvezető elmondta, hogy áprilisban hoztak létre egy robotikára koncentráló üzletágat, ami ezen dolgozik. 

Hirdetés

A Sony olyan üzleti modelleket keres, amelyekkel a hardvert és a szolgáltatásokat összekapcsolva érzelmi élményt is tud biztosítani. Sajnos többet nem tudni a robotról, de a SoftBank Pepper megoldása jó minta lehet. Meg kell jegyezni, hogy a Sony korábbi AIBO robotkutyáinak sokan még temetéseket is tartottak...

A Sony a legutóbbi prezentációja során kitért arra is, hogy a jövőben nagy lehetőségeket lát a virtuális valóságban. A PlayStation VR októberben startol el, a Sony pedig a játékok mellett a szórakozásban és a képkezelésben is profitálna a virtuális valóságból. 

Közép és hosszú távon a Sony azt várja, hogy komoly növekedéseket tapasztal az eszközökkel kapcsolatos részlege - ebben a dupla kamerák is segíthetnek az okostelefonok piacán. 

A Sony a következő pénzügyi évére nagyobb eredményeket vár a játékok terén, de mérsékelte a várakozásait mobilfronton, a képkezelésben és a félvezetőkkel kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.