Hirdetés

Ezek a Daydream VR követelményei



|

Kiderült, hogy mi kell a Google VR-platformjához - de egyelőre csak a Pixel és a Pixel XL támogatja.

Hirdetés

Az Android 7.1 már gyárilag tartalmazza a Daydream nevű VR-módot, azonban nem minden készülék támogatja majd a platformot. A tavalyi Nexus 6P és a Nexus 5X például nem. 

Hirdetés

Bár a ZTE és más gyártók is ígérnek Daydream VR-képes okostelefonokat, egyelőre a Pixel és a Pixel XL az egyetlen készülékek, amelyek ténylegesen támogatják a Google virtuális valóságát. 

Végre kiderült viszont, hogy mi kell pontosan ahhoz, hogy egy okostelefon megfeleljen a követelményeknek. Az Android 7.0 Compatibility Definition Document sok érdekességet tartalmazott, többek között éppen ezeket az információkat. 

Amint azt a 7.9-es rész említi, a Daydream-képes okostelefon kijelzőjének minimum 4,7, maximum 6 hüvelykesnek kell lennie, illetve feltétel a minimum 1080p-s felbontás, de az ideális a minimum 1440p-s. Ugyancsak szükséges VR-módban a kijelző legalább 60 Hz-es frissítése, valamint a 3 milliszekundumos vagy annál kisebb válaszideje. 

A Bluetooth 4.2, az OpenGL ES 3.2, a Vulkan Hardware Level 0 (az ajánlott a Level 1), a H.264 (3840 x 2160-as videó 30 fps mellett), valamint a HEVC és VP9 dekódolás (1080p/30fps a minimum, az ajánlott a 2160p/30fps) ugyancsak kötelező, továbbá a készülék minimum két fizikai maggal kell dolgozzon. 

A követelmények listája ezzel még messze nem ért véget - azonban mivel ezeket általában nem nyomtatják a készülékek specifikációinak a listájára, meg kell várnunk, amíg a gyártók és a Google mutatják be a kompatibilis eszközöket (a Pixel szérián túl). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.