Hirdetés

Feldobná a mobilos virtuális valóságot a Leap Motion



|

A Samsung Gear VR és a Google Daydream View eszközökhöz hasonló headsetek profitálhatnak a Leap Motion kézkövető technológiájából.

Hirdetés

Az elmúlt években a Leap Motion olyan szenzorokon dolgozott, amelyek segítségével a kezeink mozgatásával és az ujjainkkal irányíthatjuk (a levegőből) a gépeket. A technológiát a cég most a mobilos VR-headsetekre is elviszi

Hirdetés

A Leap Motion Mobile Platform egy olyan mozgásérzékelő szenzorral dolgozik, amely kevesebb energiát használ, mint a vállalat asztali megoldása. Ennek ellenére várhatóan jobb teljesítményt és nagyobb látószöget garantál majd annak érdekében, hogy könnyebb legyen kezelni a virtuális valóságot. 

A mobilszenzor látószöge 180 x 180 fokos, szemben a korábbi 140 x 120-szal. Eközben a sebesség a tízszeresére nőtt. 

Miközben a PC-s rendszerekhez bárki vásárolhat Leap Motion szenzort, addig a mobilos VR piacán nem a fogyasztók, inkább a gyártók lesznek a célpontok - nekik kell majd a technológiát beépíteni a rendszereikbe. 

A kézmozgások segítségével történő irányítás természetesebb mód az interakcióra a játékokban, a videókban és egyéb VR-appokban is. Emellett praktikusabb is, mint egy távirányítót vagy érintőpadot használni. 

A Leap Motion jelenlegi referenciarendszere a Samsung Gear VR headsetre épít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.