Hirdetés

Gigabyte: Élet a komponenseken túl



|

Hiányzik néhány cég a magyar notebook-piacról, akik tudnának valami újat mutatni. Például ilyen életképes termékeket.

Hirdetés

Nemhogy ismerősen cseng, de népszerű és régóta a hazai piacon lévő márka a Gigabyte, aki komponensekben igen erős pozíciót tudhat magáénak. A tajvani cég annak köszönheti sikerét, hogy képes minden igényt kielégíteni: ha kell, 10 ezer forintos, akár 5-10 évig működő alaplapot készít (erre bizonyítékunk is van, nem is egy!), ha pedig a prémiumról van szó, olyan alaplapot mutat, ami tényleg minden tekintetben a legjobb szolgáltatásokat nyújtja. A helyzet hasonló a videokártyák világában is, ahol ráadásul árazásban is igen agresszív a gyártó és képes több szegmensben is a konkurencia alá ígérni, miközben maga a termék sem rossz. Ez a jó pozíció azonban csak a komponensek világában adott, amint innen kilépünk, a Gigabyte márkának nyoma vész. Van néhány gamer periféria, ami kapható itthon, házakat is készítenek, olykor-olykor még belépőszintű mobiltelefont is láthatunk tőlük, de ezek piaci részesedésben sehol sincsenek, ahogy nem is nagyon erőlteti őket a gyártó. És akkor van még egy termékkategória, ahol pedig életképes lenne a cég kínálata, mégsem találhatók meg hazánkban.

Hirdetés


Notebook, csipetnyi újdonsággal

A komponensek terén szerzett tapasztalatát felhasználva a Gigabyte a notebookoknál is képes igazán meglepő újdonságokat készíteni. Ugyan hazánkban nem elérhetők, a cég minden területre kínál notebookot, amelyek közül két újdonságot volt szerencsénk kipróbálni.


A manapság legdivatosabb gamer piacot két notebookkal támadja idén tavasszal a Gigabyte. Az egyik az Aorus X7 DT, amely CES-nagydíjat is kapott. Ez a 17,3 colos notebook a legerősebb Intel Skylake processzort kapta, a video-szekcióban pedig egy teljes értékű GeForce GTX 980-as chippel találkozhatunk. Mindehhez egészen jó, 25,4 mm-es vastagság és 3,2 kg-os súly tartozik, a teljes teljesítmény eléréséhez nincsen szükség külső dokkolóra vagy speciális hűtésre. Ugyan a zajszintet nem tudtuk a rövid próba során megítélni, a 3,2 kg-os súly teljesen rendben van, az alumíniumház és az RGB-háttérvilágítású, makró gombokkal szerelt billentyűzet jó minőségűek, a kijelző pedig G-Sync-et is támogat. A Gigabyte egyik nagy újítása, hogy miután VRReady-minősítésű a notebook, terveztek hozzá egy speciális hátizsákot, amelybe könnyedén betépőzárazható a notebook. A VR sisakhoz tartozó kábelek így rögtön ide kapcsolhatók és csupán a tápzsinórt kell magunk után húznunk, amikor a virtuális valóságba lépünk.


Az Aorus X7 DT notebook másik újdonsága, hogy a prémium hardvert egy AverMedia stream kártyával egészítették ki, így akár 10-20 fps-sel is gyorsabb lehet a játék, miközben élőben közvetítjük azt mondjuk a Twitch-en. Az Aorus X7 DT 2500-3000 Dolláros áron indul és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy tesztlaborunkba is beessen egy példány.


A másik - számunkra még vonzóbb - új notebook az Aero 14. Ez egy ultrahordozható notebook 14 colos kijelzővel és teljes, alumínium házzal. Az alapvetően mobil munkára kifejlesztett gép azonban nem csak táblázatszerkesztésre alkalmas, ugyanis a vékony gépház egy GeForce GTX 970M GPU-t is rejt, ami meglehetősen erősnek számít és minden játékot szépen futtat full HD felbontásban is. Mindemellett a mobilitás nem csorbult, így a gép mindössze 1,9 kg, a vastagsága csupán 19,9 mm és Core i7 Skylake processzor, QHD IPS kijelző, makrógombok, valamint M.2-es SSD is része a konfigurációnak. Amit fontos még kiemelni, hogy az egyedi kialakításnak köszönhetően ebben a vékony gépbe is sikerült 94 Wh-s akkumulátort elrejteni, amivel az üzemidő igen hosszúra nyújtható. Ez a gép sem lesz olcsó mulatság, 1500 dollár körüli árra lehet számítani a kiépítéstől függően.


És hogy megünnepeljék az új notebookokat, 500-500 darab, limitált kiadású modellt is készítettek. Ezek egyedi, a katonaságtól licencelt terepmintás festést kaptak, amely minden modellnél teljesen egyedi és nem holmi matrica: a teljes gép borítását fedi.


Ami a gyártást illeti, itt is érdekes információt tudtunk meg: a Gigabyte notebookokat nem ODM gyártók és nem is kínai gyárak készítik, hanem a cég saját, tajvani üzemeiben készül, így biztosítható az egyedi dizájn és a tökéletes minőség. Reméljük, hamarosan a magyar piacon is megjelennek ezek a notebookok, mert az már a párperces próbálgatásukból kiderült, hogy több versenyzőt is képesek lennének megszorongatni.




Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.