Hirdetés

Hivatalosan négy USB kapu kell az Oculus Riftnek



|

Ettől függetlenül elég lehet három darab is.

Hirdetés

2016 első negyedévében végre piacra kerül az évek óta rengeteg sajtót kapó Oculus Rift VR-headset fogyasztói változata. Pontos dátumot továbbra sem közölt a Facebook tulajdonában álló fejlesztőcég, továbbá az eszköz árától is csak annyit lehet tudni, hogy 350 dollár környékén fog kezdődni.

Hirdetés


A Reddit egy szemfüles felhasználója észrevette, hogy a napokban történt két változtatás a fogyasztói változat minimum rendszerigényében. Az operációs rendszernél pontosítva lett, hogy feltétlenül 64 bites Windows kell a headsethez, bár ez a minimum 8 GB memóriából korábban is nyilvánvaló volt. Az érdekesebbik változtatás, hogy az eddigi három helyett immáron négy USB port van a rendszerkövetelmények listáján: ebből három darabnak USB 3.0 szabványúnak kell lennie, a negyedik esetében elég az USB 2.0 is.


Palmer Luckey szerint csak a tisztánlátás végett szorult korrekcióra az adatlap, ennyi elérhető USB mellett ugyanis az Oculus Touch és Xbox One vezérlőket is biztosan csatlakoztatni lehet a számítógéphez. Az USB 2.0 kapu az Xbox gamepadnek kell, az USB 3.0 portokat pedig az Oculus Rift, a headset külső érzékelője, továbbá az Oculus Touch szenzora foglalják majd el.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.