Hirdetés

HoloLens, Gear VR, Oculus Rift - neked melyik kellene?



|

Szerintetek a kiterjesztett vagy a virtuális valóság a jövő?

Hirdetés

A jövőt szimbolizáló eszközök között az egyik legújabb nagy durranás a Microsoft HoloLens headsete, amely kis szerencsével még a Windows 10 pályafutásának kezdete alatt - tehát idén - eljuthat az otthoni felhasználókhoz. Riválisokból azonban nincs hiány, hiszen az Oculus mellett a Samsung és a Google is komoly erőforrásokat fektet ebbe a kategóriába. De vajon melyiket hordjuk majd magunkon?

Hirdetés

Az a fajta jövő, amit ezek a headsetek jelentenek, már nincs olyan messze. A kiterjesztett és a virtuális valóságot biztosító eszközök már jelenleg is valóságosak, és egyre csak fejlődnek. 

 

HoloLens

 

HoloLens vs. Oculus Rift

A HoloLens kétségkívül az egyik legérdekesebb és legígéretesebbnek tűnő próbálkozás. A Microsoft elképzelése azonban teljesen szembemegy a virtuális valóságra építő készülékek királyával, az Oculus Rifttel. A Rift lényege az, hogy lenyűgöző virtuális környezetekbe kalauzoljon el minket, és elhitesse velünk, hogy tényleg ott vagyunk. Így elfelejthetjük, hogy valójában hol töltjük az időnket, és relaxálhatunk egy virtuális tengerparton, nézelődhetünk az űrben vagy éppen egy felhőkarcoló tetején. 

 

Oculus Rift

 

A Microsoft HoloLens eszköze ragaszkodik ahhoz, amit a valóságban látunk - egy számítógép által generált adatokból összeállított interaktív réteget vetít rá arra, amit a félig átlátszó szemüvegen keresztül valójában látunk a környezetünkben. 

 

A riválisok

Nem a Microsoft és az Oculus az egyetlen játékosok a mezőnyben. A Samsung Gear VR headsete például a kiváló Galaxy Note phabletet hasznosítja képernyőként. A Samsung a videókra, a fotókra és a mobilos játékokra fókuszál a virtuális környezetben, miközben az Oculus már előrehaladt a fejlett játékokkal kapcsolatban is. 

 

Samsung Gear VR

 

Muszáj megemlíteni a Google Glasst is. A webóriás okosszemüvege már régebb óta előttünk van, de az átlagfelhasználókig a mai napig nem jutott el. Sokan szeretik, sokan látnak benne nagy lehetőségeket. Vannak, akik elítélik és aggódnak miatta a magánéletünk biztonsága miatt. Az utóbbi hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy mielőtt szélesebb körben is megpróbálná a Google elterjeszteni a szemüveget, alaposan át kell alakítania. Ezen felül komoly árcsökkentésre is szükség lesz, ha igazán népszerű kütyüvé akarják tenni. 

 

Google Glass

 

A HoloLens, a Rift, a Gear VR és a Glass mind nagyon különböznek egymástól, mégis közelebb visznek minket ahhoz a jövőhöz, amit régen csak a filmekben láttunk. Sosem tudtuk elképzelni, hogy ez valóság lesz, és nem csak monitoron követhetjük a virtuális eseményeket. 

Szerintetek melyik válik majd be igazán? Ti melyikkel tennétek egy próbát? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.