Hirdetés

Így csinál hologramokat a szobádban a Microsoft



|

A HoloLens nem csak minecraftos játszadozásra alkalmas.

Hirdetés

A HoloLens a Microsoft egyik legígéretesebb eszköze a jövőre nézve, és az a helyzet, hogy sokkal több lehetőség rejlik benne, mint néhány orvosi app vagy minecraftos játszadozás. 

Hirdetés

Ezúttal a redmondiak azt mutatták meg, hogyan tudnak olyan videót felvenni, ami holografikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Miközben a VR-környezetet mindenki ugyanúgy látja, addig itt a fejlesztőknek nehezebb a dolga, hiszen a kiterjesztett valóság hologramjait mindig a környezetükből kiemelve, a felhasználó otthonában, szobájában kell megjeleníteni. 

 

 

A 106 RGB és infravörös kamerák, valamint zöld képernyő használatával azonban a Microsoft fel tudja venni, betömöríteni majd újrakreálni a helyzeteket, valódinak tűnő formában. A legjobban egyelőre az arcokra és a kezekre koncentrálnak. 

Az itt látható videó jelenti nagyjából a célt, 12 Mbps-os MPEG fájlként. A demó igen meggyőző. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.