Hirdetés

Ilyen AMD processzorok kellenek a VR-hoz



|

Mégsem muszáj minimum Intel Core i5-öt venni az Oculus Rifthez.

Hirdetés

Nyakunkon az Oculus Rift megjelenése, az Egyesült Államokban már előrendelhetővé is váltak az első "Oculus Ready" számítógépek. A vártnál komolyabb árcédulát kapott VR-headset minimum rendszerigénye szerint egy négymagos Intel Core i5-4590 processzor kell a használatához, amely felveti a kérdést, hogy első körben egyáltalán használható lesz-e bármelyik AMD központi egységgel a termék.

Hirdetés


A Forbes beszámolója szerint igen, az AMD tájékoztatása alapján jelenleg 8 megfelelő processzor található a vállalat kínálatában, az AM3+ és FM2 tokozású CPU és APU egységek közt 4-6-8 magos darabok is akadnak. Legjobb tudomásunk szerint a két listázott Athlon X4 processzor hazánkban nem kapható, a lista legolcsóbb itthon forgalmazott termékét a 38 ezer forint körüli áron beszerezhető FX-6350 jelenti. Nem sokkal drágább az A10-7870K APU sem, ezt olyan 41 ezer forint környékén szerezhetik be a vásárlók.


Természetesen az APU egységek esetében az integrált grafikus vezérlő koránt sem elég a VR-hoz, az Oculus tájékoztatása szerint a vásárlóknak minimum NVIDIA GeForce GTX 970 vagy AMD Radeon R9 290 videokártyára van szükségük.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.