Hirdetés

John Carmack a Gear VR sikerén dolgozik



|

A pozíciókövetés tökéletesítésével nyeregbe kerülhet a Samsung.

Hirdetés

Az Oculus VR az egyik legnagyobb szakértőt állította rá arra, hogy a mobilis virtuális valóság még lenyűgözőbb legyen, és talán túlszárnyaljon a Rift és az HTC Vive által kínáltakon. 

Hirdetés

John Carmack, az Oculus technológiai igazgatója az ideje nagy részét azzal tölti, hogy megoldja a Samsung Gear VR pozíciókövetési problémáit. Ha ezt sikerül tökéletesíteni, akkor az eszköz tudja majd, hogy hol vagyunk a világban, és épp mozgunk-e. 

A fejlesztők innentől kezdve olyan virtuális környezeteket teremthetnek, amelyekben szabadon mozoghatunk, ráadásul vezetékeket sem kell magunk után húzni egy PC-ből. Ez azért is fontos, mert ha egy ilyen headset nem mozog a testünkkel, az nagyon kellemetlen tünetekhez vezet. 

Ha az Oculus és a Samsung a viszonylag olcsó Gear VR-en megoldja ezt a feladatot, akkor nyeregbe kerülhet a páros a piacon. 

Mindezen felül ráadásul a kiterjesztett valósághoz is mutathatnak be funkciókat: a Gear VR ilyenkor a Galaxy készülék kamerájának az élő képét használná a kijelzőn. A szoftver a valós világot keverné a digitális elemekkel, és így még a Microsoft HoloLens riválisa is lenne a Gear VR. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.