Hirdetés

Karácsonyozz Obamával: VR-ben járható be a Fehér Ház



|

A Google legújabb 360 fokos videójában az elnöki karácsonyfát is körbejárhatjuk.

Hirdetés

A szeretet ünnepe minden ember számára kicsit más, vannak, akik versenyt csinálnak az egészből, a hatalmas fenyő és a már novemberben feldíszített ház számukra presztízskérdést jelentenek. Persze ahogy az élet legtöbb területén, itt is mindig van jobb és nagyobb, a Fehér Ház karácsonyfája például idén is erős ellenfél. Aki nem hiszi, könnyen megbizonyosodhat róla, hála a Google által kiadott 360 fokos videónak.

Hirdetés

A virtuális sétán az Egyesült Államok nemzeti szimbólumát járhatják be az érdeklődök, olyan neves termekbe és szobákba betekintve, mint a könyvtár, az East Garden Room vagy a China Room. A mindössze öt perces felvételt élvezhetjük szimplán a narrátort hallgatva, de egy cardboard segítségével vagy a hagyományos módokon akár körbe is nézhetünk, az Expedition verzióval pedig tanárok kalauzolhatják el a diákokat az épületben, miközben a fontos pontokon tanulnak ezt-azt a történelméről.

A videót a Google Jump nevű eszközével rögzítették, ami tulajdonképpen 16, kör alakban elhelyezett kamerát takar. A GoPro-val közösen fejlesztett technológiát egyébként meg is lehet vásárolni potom 15 000 dollárért, ezért persze a 360 fokos videót összerakó szoftver is kapunk. Szóval öveket be, cowboyok, mindenki fogja meg a mellette álló kezét, és ha Obama bácsit látjátok, köszönjetek illedelmesen!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.