Hirdetés

Kegyetlenül drága lesz a HTC Vive



|

Legalább az ingyen kideríthető, hogy bírná-e a számítógépünk a VR-t.

Hirdetés

Áprilistól kezdve elérhetővé válik a fogyasztói piacon az Oculus Rift egyetlen közvetlen riválisának tekinthető HTC Vive. A VR-headset 799 dollárba (nagyjából 223 ezer forintba) fog kerülni az Egyesült Államokban, azaz a termék 200 dollárral drágább Riftnél. Az összegre Európában rájön még többek közt az ÁFA is, így például hazánkban olyan 300 ezer forint körüli bruttó árra érdemes számítani.

Hirdetés


A történethez hozzátartozik, hogy a HTC Vive árában benne vannak a VR-ra tervezett egyéni vezérlőegységek is, a Rift esetében ezeket külön kell majd megvásárolni. Ettől még nem tűnik túlságosan rózsásnak a helyzet, a PC-s játékosok többsége feltehetően nem tud vagy hajlandó ennyit elkölteni egy headsetre, főleg Magyarországon. Kevesen számítottak rá, hogy már idén hétköznapok részévé válik a virtuális valóság, most pedig már szinte biztosra vehető a konzervatív hardvereladásokat prognosztizáló elemzők igaza.


Ettől függetlenül jó hír lehet, hogy a HTC Vive fejlesztésében is részt vett Valve elérhetővé tett a Steamen egy ingyenes benchmark programot, amely képes megállapítani, hogy a számítógépünk hardvere mennyire alkalmas a VR-os játékok futtatására.


(Forrás: RPS, Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.