Hirdetés

Kínai rivális nyomhatja le a Samsung Gear VR-t



|

A JiDome-1 VR headset az Andriodos telefonok 30 százalékával kompatibilis.

Hirdetés

Mint bárhol máshol a világon, Kínában is egyre fokozódik a virtuális valóság iránti őrület, egyelőre azonban csak a Google Cardboard módosított változatai érhetőek el az országban. Ezen a FiresVR néven futó vállalat változtathat elsőként, akik saját VR headsetet készülnek piacra dobni. A JiDome-1 néven futó eszköz mind megjelenésében, mind funkcióiban kísértetiesen hasonlít a Samsung Gear VR-hez.

Hirdetés

A fejesben természetesen giroszkóp és távolságérzékelő is helyet kapott, a vezérlést fizikai gombok segítik, a túlmelegedés ellen pedig beépített aktív hűtés nyújt védelmet. A JiDome-1 használatához olyan okostelefonra lesz szükség, aminek GPU-ja támogatja az OPENGL ES3.0-t, teljesítménye pedig megfelel legalább a Qualcomm Adreno 310-nek. Ezzel nagy lépéselőnybe kerülhetnek a kínaiak, hiszen míg a Gear VR csak a Samsung csúcstelefonjaival kompatibilis, az ő megoldásuk a piacon lévő mobilok akár 30 százalékával is működhet.

A JiDome-1 2016 első negyedévében érkező fejlesztői kiadása 30 dolláros áron érhető el, ehhez jár a játékok és programok készítésére optimalizált, Unity alapú SDK is. A FiresVR elmondása szerint a felhasználóknak szánt VR headset a második negyedévben érkezhet meg, bár még nem fejezték be a tárgyalásokat a mobiltelefon gyártókkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.