Hirdetés

Komplett PC került a Sulon Q AR-VR headsetbe



|

Az AMD jelentette be a torontói startuppal közösen készített terméket.

Hirdetés

Hétfő délután az AMD váratlan lépést téve bejelentette a kanadai Sulon Technologies startuppal közösen készített, kiterjesztett- és virtuális valóság megjelenítésére kitalált (AR-VR) headsetét. A Sulon Q talán legnagyobb érdekessége, hogy egy komplett Windows 10 rendszerű számítógép található benne, így teljesen önállóan használható, legfeljebb valamiféle beviteli eszközt kell majd hozzácsatlakoztatniuk a felhasználóknak.

Hirdetés


A termék előlapjára két kamera is került. Ezekkel egyrészt a fogyasztó igény esetén elláthat az orra hegyéig, másrészt a szenzorokkal feltérképezhető 3D-ben a környezete, ez a kiterjesztett valóságos használat esetén létfontosságú. A Sulon Q-ba 2560×1440 pixeles kijelző került, 90 Hz-es képfrissítést és 110 fokos látószöget nyújt. Hírünk írásakor a terméket még nem demonstrálta a vállalat, első körben a specifikációkon túl csak a lenti reklámvideót kaptuk. A headset valamikor a tavasz végén kerülhet piacra, a várható árát nem közölte az AMD.


Sulon Q specifikációk:

- AMD FX-8800P CPU, Radeon R7 GPU (4 processzormag, 512 stream processzor)
- 8 GB DDR3 memória
- 256 GB-os SSD
- 2560×1440 pixeles OLED kijelző, 95 Hz, 110° FOV
- 3D-re optimalizált GenAudio AstoundSound hangchip, két beépített mikrofon
- Giroszkóp, magnetométer, gyorsulásmérő, SPU (Spatial Processing Unit)
- Windows 10
- Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11ac
- Hangkimenet, 2× USB 3.0, microHDMI kimenet


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.