Hirdetés

Matricát kapnak az Oculus Rifttel használható PC-k



|

A kevésbé techie fogyasztók eligazítására szolgál a jelzés.

Hirdetés

Hónapokon belül elérhetővé válik a fogyasztói piacon az Oculus Rift VR-headset. Természetesen a termék iránt érdeklődő gamerek jókora tábora nem rendelkezik feltétlenül széleskörű ismeretekkel a technikai részletek kapcsán, így a Facebook tulajdonában lévő vállalat a számítógépgyártókkal szövetkezve kitalálta az "Oculus Ready" matricát.

Hirdetés


Az ötlet nagyon egyszerű: a matrica bármely olyan számítógépre ráragasztható a gyárban, amely elég erős hardverekkel rendelkezik az Oculus Rift meghajtásához. A Rift használatakor a számítógépnek külön képkockát kell renderelnie a bal és jobb szem számára, amelynek köszönhetően komoly PC kell a használatához.


Az Oculus Ready matricát olyan számítógépekre lehet ráragasztani, amelyekben minimum Intel Core i5-4590 processzor, 8 GB RAM, továbbá NVIDIA GeForce GTX 970 vagy AMD Radeon R9 290 grafikus kártya található. Első körben az ASUS, Alienware és Dell márkájú számítógépekre kerülhet fel a matrica, a PC-k egy része 1000 dollár alatti áron kerül majd piacra.


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.