Hirdetés

Mégis van értelme a 4K-s kijelzőnek okostelefonban



|

A Samsung szerint rövidesen divat lesz a 4K a mobilvilágban.

Hirdetés

Tavaly a Sony az első 4K-s kijelzővel szerelt okostelefont dobta a piacra, de annak ellenére, hogy láttuk a 4K erősségeit, nem lett belőle trend. Az idei évben maradnak az 1080p-s és az 1440p-s kijelzők. 

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a felhasználók elégedettek a jelenlegi panelekkel, más gyártókhoz hasonlóan a Samsung szeretné, hogy idővel 4K-ra váltsunk. 

Azt a Samsung technológiáért felelős vezetője, Kyle Brown is elismerte, hogy szemmel nehezen vehető észre bármi különbség egy okostelefonnál, illetve a legtöbb ember számára nem éri meg a felárat a 4K-s képernyő. 

Jelen pillanatban az okostelefonok méretosztályában az 1080p és az 1440p között sincs sok különbség szemre. Miért akar mégis váltani a Samsung? 

A virtuális valóság egyre nagyobb őrület a világon, és a mobilos VR világában nagy előrelépést jelentene a 4K-s felbontás: mélyebb hatást és élesebb képet garantálna. 

A Samsung gőzerővel fejleszti a Gear VR-t és mindent ami ahhoz kapcsolódik. A 4K a virtuális valóságban olyan képpontokat eredményezne, amelyeket még kevésbé látnánk. A Samsung szerint akkor lesz divat a 4K-s okostelefon, amikor tudják sorozatgyártani a panelt, és elég pluszt ad a fogyasztóknak a kijelző. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.