Hirdetés

Mégsem csak egy geek kütyü az Oculus Rift?



|

A Valve is támogatja a mostanra állítólag lenyűgöző szintre fejlődött hardver sikerét.

Hirdetés

A mostanában főként linuxos Steam Machines játékgépei miatt emlegetett Valve Software a tegnap befejeződött fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy immáron teljes vállszélességgel kiáll a legendás John Carmack által is fejlesztett Oculus Rift mellett, konkrétan egy játékok által használható szabványos API-val kívánják leegyszerűsíteni a támogatását.

Hirdetés


Az utóbbi években az informatikai híreket követők már szinte biztosan hallottak a kütyüről, a fejre rögzíthető hardver a szemek előtt elhelyezett két kijelzőjével próbálja behelyezni a virtuális térbe a játékost. Az eddigi prototípusok geek szempontból a „király” kategóriába tartoztak, még ha a tesztelők jókora táboránál pár perc alatt szédülést és hányingert is okoztak, ám a legújabb „Crystal Cove” prototípus az 1080p-s AMOLED kijelzőjével állítólag hatékonyan kúrálja a problémát.


A Valve állítása szerint a fogyasztói piacra kerülő végleges Riftre valószínűleg úgy két évet kell még várni, azonban a fejlesztői konferenciáján résztvevők egy része nagyon fellelkesedett a Crystal Cove kipróbálása után.


A Frontiers című játék facebookos oldalán található információk alapján a legújabb Oculus Riftnek élmény szempontjából nem sok köze van korábbi fejlesztői kitben szállított modellhez: a demók alapján rendkívül élethűnek tűnik a virtuális tér, az eszköz precízen és villámgyorsan reagál a fej legkisebb mozdítására. Úgy tűnik talán mégsem csak geekek játékszere lesz a Rift.


(Forrás: Polygon | Fotó: OculusVR)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.