Hirdetés

Nokia Ozo: VR-kamera Hollywoodnak



|

Öt számjegyű összegbe fog kerülni a 360 fokos videókat készítő eszköz.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt felreppent a pletyka, miszerint a Nokia is szeretne valamilyen módon, egy új termék bejelentésével belépni a VR-üzletbe. A híresztelés igaznak bizonyult, Los Angelesben tegnap lehullt a lepel a cég 360 fokos videók készítésére kitalált kamerájáról. A Nokia Ozo professzionális felhasználók számára lett tervezve, 5 számjegyű összegért (dollárban) válhat majd elérhetővé az ősszel.

Hirdetés


Az Ozo nem csak videót készít 360 fokban, de a teljes élmény érdekében a hangokat is térben rögzíti. A jelenlegi megoldásoktól eltérően az Ozo képes pár perc alatt egy előnézhető verziót renderelni az elkészült mozgóképből, így az operatőr és rendező minden egyes felvétel után meg tudják tekinteni, hogy megfelelően sikerült-e a felvétel.


A Nokia az Oculus Rift és HTC Vive headsetekkel demózta az eszköz tudását, a helyszíni beszámolók alapján nagyon meggyőzően. Persze az árcédulát figyelembe véve ez abszolút elvárható a hardvertől, pont a kompromisszumoktól való mentessége miatt lesz drága.


(Forrás: Nokia)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.