Hirdetés

Oculus: a VR-világ legnagyobb gondja a kábel



|

Az Oculus alapítója szerint a mobilos virtuális valóság sokkal hamarabb lesz siker.

Hirdetés

A virtuális valóság óriási lehetőségeket rejt, de sokak számára vállalhatatlan lesz, amíg egy csomó kábelt kell tekergetni. Az Oculus éppen emiatt dolgozik együtt a Samsunggal a Gear VR-en, ami mobillá teszi a virtuális valóságot. 

Hirdetés

Az új Gear VR 22 százalékkal könnyebb, és az érintőpad is fejlődött, mindezek miatt pedig sokkal komfortosabb viselet. 

Palmer Luckey, az Oculus alapítója azt is hozzátette a témához, hogy szerinte a mobilos VR már rég sikeres lesz, amikor a PC-s VR még vezeték nélküli sem lett. A kábeleket hosszú ideig a legnagyobb akadálynak látja, amelyekkel az átlagfelhasználók nem lesznek hajlandóak bajlódni. 

Luckey szerint a fejlesztőknek és a befektetőknek ezek szerint kell lépni az iparágban, amikor a dizájnra gondolnak, illetve amikor tőkét adnak bizonyos termékekhez vagy cégeknek. 

A cél az, hogy amikor egy ember először kipróbálja a virtuális valóságot, az első 5 perc után is akarja még használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.