Hirdetés

Önálló VR-headsetre számíthatunk a Samsungtól



|

Az új Gear VR a jelek szerint okostelefon nélkül is működik majd.

Hirdetés

A VR-headsetek mind lehetővé teszik, hogy elhagyjuk a fizikai valóságot, és belépjünk egy virtuálisba. Azonban a mobilos megoldások - így a Samsung Gear VR is - mindezt külön számítógép nélkül tudják nekünk biztosítani. 

Hirdetés

Természetesen okostelefon azért kell az effajta headsetekbe. De talán már nem sokáig: a hírek szerint az új Gear VR-hez okostelefon sem lesz szükséges. 

A Variety értesülései szerint a Samsung egy teljesen vezeték nélküli headseten dolgozik, amihez viszont már telefon sem kell. Ezt Injong Rhee, a Samsung szoftveres és szolgáltatásokkal kapcsolatos kutatás-fejlesztési részlegének vezetője is megerősítette. 

A teljesen önálló és így mindent egyben biztosító VR-headset persze nem csak előnyökkel, hátrányokkal is jár. Okostelefon nélkül nőnek a költségek, így hiába van már valakinek Samsung mobilja, az új headsetet drágábban kell majd megvennie. 

Az előnyök persze még így is túlsúlyban vannak, elvégre a PC-hez kötött megoldások nagy hátránya épp az, hogy nem biztosítanak kellő mobilitást a teljes élményhez. A Gear VR 2-nél ez nem lesz majd gond, ráadásul még okostelefon sem kell majd bele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.