Hirdetés

Óriási siker a VR-ben közvetített drónverseny



|

Csupán két quadrocopter, két VR-fejes és két okostelefon kell, és máris indulhat a légi futam.

Hirdetés

A robotikával és mesterséges intelligenciával foglalkozó Autonomous megalkotta azt, amire mindenki vágyott, akiben maradt még egy kis gyerek. A Drone Racing Kit csomaghoz az IndieGoGo oldalán keresnek támogatókat, s nem kevesebbet ígérnek, mint izgalmas, VR-ben közvetített drónversenyeket.

Hirdetés

A készletbe két quadrocopter, két kontroller, két VR-headset, zászlók, bóják, valamint egy tárolásukra alkalmas zsák tartozik. Miután kijelöltük a pályát és okostelefonunkat a Cardboardhoz hasonló eszközbe helyeztük, indulhat is a futam, ami során élőben, belső nézetből követhetjük az eseményeket. A mellékelt alkalmazás nem csak a látvány streamelését biztosítja, barátainkat is kihívhatjuk vele, videókat rögzíthetünk, megnézhetjük mások versenyeit, illetve ranglistákat böngészhetünk.

Az Autonomous szerint a drónok egyhuzamban körülbelül hét percig képesek a levegőben maradni, s maximum ötven méterig vezérelhetők. Mivel egyelőre prototípusról beszélünk, a követelmények még nem véglegesek, ám az biztos, hogy az újabb Samsung Galaxy S és Nexus telefonokon működik a dolog. A Drone Racing Kit által kért 10 000 dollár egyébként egyetlen óra alatt összejött, most 99 dollárért jegyezhetünk elő egy alapkészletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.