Hirdetés

Példátlan összefogással terjedhet el a virtuális valóság



|

Az AMD a nagy piaci résztvevők összefogásával terjesztené el a virtuális valóság eszközöket.

Hirdetés

Hetven cég vett részt júniusban a VR Council rendezvényen, ahol a piaci résztvevők a technológia jövőjéről egyeztettek. Az AMD itt vetette fel egy lehetséges együttműködés ötletét, az úgynevezett VR Tanácsot. Elképzeléseik szerint közösen kellene megoldást találni a felmerülő problémákra, például arra, hogyan ismertessék meg a felhasználókkal a virtuális valóságot. A jelenleg készülő néhány játék ugyanis csak egy út kezdetét jelenti, a jövőben sokkal összetettebb multimédiás lehetőségek állnak majd rendelkezésre jelentősen eltérő rendszerigényekkel.

 

Hirdetés

 

Az Oculus által ajánlott Radeon R9 290 és GeForce GTX 970 például korántsem minden otthoni konfigurációban található meg, a potenciális vásárlók egy része nincs tisztában a fontos paraméterekkel, így felelős döntést sem tudnak hozni a termékek közötti választásnál. Az AMD ezen egy matrica rendszerrel segítene, ami az eszközök specifikációt figyelembe véve jelölne ki kategóriákat, könnyebb eligazodást lehetővé téve a laikusok számára is. Ezzel egyúttal elkerülhetik a csalódásokat is, amikor a drága pénzért vásárolt gép nem azt nyújtja, amit vártak tőle.

 

 

A VR Tanács ötlete már az Asus, a Dell, a Lenovo és a HTC képviselőinek is megtetszett, ők is részt vennének a technológia továbbfejlesztésében, megismertetésében és az esetleges problémák kezelésében. Az AMD szeretné, ha az Intel és az NVIDIA is szerepet vállalna a kezdeményezésben, hiszen utóbbi például a GameWorks VR fejlesztői készlettel komolyan befolyásolhatja a különféle játékok és szoftverek fejlesztését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.