Hirdetés

Piacra került az AMD Radeon Pro Duo



|

Két Fiji GPU dolgozik az 1500 dolláros videokártyán.

Hirdetés

Az AMD bejelentette, hogy kereskedelmi forgalomba került a márciusban bemutatott Radeon Pro Duo grafikus kártyája. A termék gyakorlatilag két darab Radeon Fury X, egyetlen nyomtatott áramköri lapkára integrálva. A két Fiji grafikus vezérlő közt egy PLX8747 híd biztosítja az adatkapcsolatot, a bridge összesen 48 darab PCI Express x16 sávot kínál: a grafikus processzorok egyenként 16 sávval gazdálkodhatnak, a maradék 16-ot pedig az alaplapi csatolófelület foglalja le.

Hirdetés


A papíron 16 teraflops számítási teljesítményt nyújtó kártya gyárilag vízhűtéssel érkezik. Tipikusan 350 wattot fogyaszt, így összesen három darab nyolctűs PCIE tápcsatlakozó került a NYÁK-ra. Meglepő módon a Radeon mellett a FirePro driverrel is használható lesz a Radeon Pro Duo, így az AMD szimultán fogyasztói és professzionális felhasználású videokártyaként is képes reklámozni, értékesíteni.


Az AMD Radeon Pro Duo ajánlott fogyasztói ára 1500 dollár (~414 ezer forint) az Egyesült Államokban, Európában erre rájön még az ÁFA is.


(Forrás: AnandTech, ExtremeTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.