Hirdetés

Saját AR-headsetet fejleszt az Intel



|

A 3D RealSense kameratechnológián alapulna a HoloLens riválisa.

Hirdetés

Az Intel a hírek szerint egy kiterjesztett valóságra építő headseten dolgozik, amellyel a Microsoft HoloLens közvetlen riválisává válna. 

Hirdetés

A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a vállalat elsősorban a 3D RealSense kameratechnológiájára építené az eszközt. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezután mit kezdenének vele. Valószínű, hogy a dizájnt értékesítenék más gyártóknak, ahogyan a lapkákat eladják a PC-s gyártóknak. 

Mivel az Intel régóta együttműködik a Microsofttal, ezért nem lenne meglepő, ha a két vállalat végül közösen fejlesztene. A RealSense mélységérzékelős technológiájában nagyon sok lehetőség van, többek között a Windows Hello arcfelismerő is erre épít. 

A kiterjesztett valóság abban különbözik a virtuális valóságtól, hogy nem zár el minket a valós világtól, hanem a fizikai térben jelenít meg elemeket. 

A zsugorodó PC-s piac miatt az Intel folyamatosan keresi a következő nagy trendet, ami a kiterjesztett valóság mellett a viselhető eszközök világa lehet - ez utóbbiban is nagyon aktív az Intel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.