Hirdetés

Szemkövető headseten dolgozik a Google



|

Úgy tűnik, hogy keverné a virtuális és a kiterjesztett valóságot a Google.

Hirdetés

A hírek szerint a Google továbbra is dolgozik egy új, önálló headseten, amely keveri a virtuális és a kiterjesztett valóságot. Ez a headset merőben eltér majd a Daydream VR-headsettől, és okostelefon nélkül lesz használható. 

Hirdetés

Az Engadget forrásai szerint a titokzatos termék szemkövető technológiával dolgozik, az algoritmusai pedig képesek feltérképezni a valódi világot a felhasználó látószögéből. Az eredmény egy olyan élmény, amely sokkal szabadabb a VR-headsetek által nyújtott világnál, ugyanakkor elmossa a kiterjesztett valóság határvonalait. 

Mindez természetesen a Microsoft HoloLens headsetére emlékeztet, de egyelőre nem tudni, hogy mik a Google tervei. Azt viszont igen, hogy bizonyos alkatrészeket a Movidius szállított a termékhez, amit az Intel nem is olyan régen vásárolt fel. 

A Google mellett az Apple, a Microsoft és a Magic Leap is abban hisz, hogy a jövőben inkább a kiterjesztett valósággal lehet felkelteni a tömegek érdeklődését, és hogy ebben a technológiában jóval több lehetőség rejlik a gyakorlatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.