Hirdetés

Tim Cook a kiterjesztett valóságra szavaz



|

Az Apple ügyvezetője szerint a kiterjesztett valóságnak van igazán jövője, ugyanis abban az emberek jobban jelen vannak, mint a virtuális valóságban.

Hirdetés

Tim Cook szerint az emberek inkább tapasztalnák meg a valódi világot a kiterjesztett valósággal kiegészítve, mint, hogy otthon legyenek egy virtuális valóságra alapozó headsettel a fejükön. 

Hirdetés

Erről az ABC Newsnak adott interjújában beszélt újra az Apple vezére, aki az AR-ben nagyobb lehetőséget lát, mint a VR-ben. Szerinte a kiterjesztett valóságban sokkal jobban jelen vannak az emberek. 

Bár Cook szerint mindkét világ nagyon érdekes, de az ő meglátása alapján az AR messze nagyobb a kettőből. 

Az interjú ismét árulkodott róla, hogy az Apple milyen irányban mozgolódik - korábbi jelentések alapján több száz ember dolgozott AR- és VR-headseteken, azonban úgy tűnik, hogy a jövőben AR-alapú megoldást mutat majd az Apple. 

A két technológia között a fő különbséget az jelenti, hogy az AR a digitális képeket és adatokat a valódi környezetre vetítve helyezi el. Így működik a HoloLens és a Pokémon GO is. A virtuális valóságban csak digitális tartalmat lehet látni, ami teljesen elszakít a valódi környezettől. 

A nagy tech cégek gőzerővel fejlesztik ezt a két szektort, a Samsung, a Microsoft és a Google is komoly erőforrásokat fordít ezekre. Tim Cook szerint a VR-t sem kell leírni, de kevesebb embert érdekel majd a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.