Hirdetés

Titokban az Apple is virtuális valóságon dolgozik



|

Az összerabolt szakembergárda valószínűleg egy VR-headsetet is hegeszt.

Hirdetés

Miután szinte minden jelentősebb cég meglátta már a virtuális valóságban rejlő lehetőségeket, nem túl meglepő, hogy az Apple is saját megoldáson dolgozik. A héten megtartott pénzügyi tájékoztatón Tim Cook ugyan még csak arról beszélt, hogy nagyon jónak tartja a technológiát és izgalmasnak egyes alkalmazásokat, a Financial Times információi szerint a háttérben ennél azért már előrébb tart az ügy.

Hirdetés

Jelentésükben azt állítják, az Apple már felállított egy titkos csapatot, ami a kiterjesztett- és virtuális valóság témakörében tevékenykedik. Ennek igazságtartalmát alátámasztja, ha megnézzük, kikkel erősítettek mostanában: érkeztek szakemberek a Microsoft Hololens teamből és a Lytrotól, valamint a téma egyik legelismertebb szakértője, Doug Bowman. Megvásárolták továbbá a Google Project Tango-hoz 3D-s pozicionálást fejlesztő Flyby startupot és a Kinect mozgásérzékelése mögött álló PrimeSense céget is.

Arról egyelőre nincs megbízható információ, milyen szinten áll jelenleg az Apple a fejlesztésben, ám a körülmények ismeretében biztosra vehető, hogy nem csak VR applikációkkal, hanem saját hardverrel is készülnek Cupertinóban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.