Hirdetés

Tölthető az Oculus Riftre fejlesztett Firefox demó



|

A virtuális valóság netezés közben is sok izgalmat rejthet, a Firefox nem véletlen csapott le a témára.

Hirdetés

Egyelőre még nem a felhasználók számára izgalmas lehetőségekről tudunk beszámolni, hanem "csak" a konkrét kódolási metódus kidolgozásáról, amit idejekorán el is kezdett a Mozilla csapata. Ez derül ki Vladimir Vukićević friss blogposztjából, melyben több érdekességről is beszámol a fejlesztés kapcsán. Az igen népszerű Firefox webböngészőt készítő Mozilla, jelenleg az Oculus Rift szoftveroldali támogatásán dolgozik, ehhez készítenek egy teljesen univerzális kódot.

Hirdetés

Vladimir szerint nem csak az Oculus Rift érdekes a cég számára, de az olyan vezérlőeszközök támogatására is koncentrálniuk kell, mint a Leap Motion, vagy a Sixense Stem. A fejlesztő szerint a különböző webes szabványokat fel kell készíteni VR támogatással, de ezeknek eszköztől függetlenül kell megvalósulniuk.

Vladimir Vukićević blogjában "szivárogtatott infókat a Firefox VR jövőjéről

 

A Firefox virtuális térrel való kiterjesztése már javában zajlik, a program tesztverziója például képes tartalmak renderelni és feldolgozni a VR headsetek adatait. Aki rendelkezik megfelelő programozói ismeretekkel és érdekli a Firefox virtuális valósága, az már töltheti is a tesztverziót. A demó Windows (64-bit) és és OS X (10.7+) rendszereken is kipróbálható, a példakódot pedig a blogról lehet beszerezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.