Hirdetés

Unreal Editor VR: Játékfejlesztés a virtuális valóságban



|

Az Unreal Editor VR segítségével a virtuális valóságban járva fejleszthetünk játékot.

Hirdetés

A virtuális valóság csatamezőjén nem csak a konkrét eszközök mérik össze erejüket, hanem a világok megalkotásához használt 3D-s motorok is. A jelenleg elérhető demók nagy része Unity környezetben készül, azonban az Epic Games egy nagy dobással igyekszik az Unreal Editorhoz csalogatni a fejlesztőket.

Hirdetés

Az editor hamarosan egy olyan verziót kaphat, amiben a programot a VR környezetben járva szerkeszthetjük. A mozgásérzékelést is támogató eszközöket (HTC Vive, Oculus Touch) használva a fejlesztő bármikor végigsétálhat az általa létrehozott világban, kezeit egyfajta pointerként használva áthelyezhet, lerakhat vagy átméretezhet objektumokat. Gesztusvezérléssel madártávlatból is megszemlélheti művét, ráadásul egyes szöveges menüket is elérhet a sisak levétele nélkül.

Ha minden igaz, márciusban a Game Developers Conference alatt az Epic már bemutatja az első publikus demót. A cég szerint a legnehezebb feladat egyértelműen a teljes 2D-s kezelőfelület 3D-be költöztetése lesz, a fejlesztőknek, pályatervezőknek azonban hatalmas könnyebbséget jelenthet, hogy nem egy monitoron, hanem gyakorlatilag élőben, valós időben alkothatják meg és próbálhatják ki a világokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.