Hirdetés

Vezeték nélkül is használható lesz a HTC Vive



|

Sajnos nem olcsó a hivatalosan elismert TPCast adapter.

Hirdetés

Az Oculus Rift és a HTC Vive headsetek egyik komoly problémája, hogy csak kábelek segítségével csatlakoztathatóak a számítógépekhez, így erősen balesetveszélyes lehet az álló helyzetben való használatuk. A környezetükről elfeledkezett VR-ozók egyetlen óvatlan mozdulattal kirángathatják a kábelek csatlakozóit a portjaikból, leránthatják a drága számítógépüket az asztalról, esetleg eleshetnek a zsinórokban. Az MSI hátizsákos PC-je ugyan érdekes, de nem tartjuk kimondottan életszagú megoldásnak a problémára.


Hirdetés


A HTC Vive-ra szavazott vásárlók talán nagy örömére hamarosan elérhető lesz a headsetükhöz egy kiegészítő, amellyel az teljesen vezeték nélküli módon is használhatóvá válik. A TPCast nevű adapter tervezői szerint a vezeték nélküli kommunikáció miatt nem fog észrevehetően nőni a késleltetés, viszont a beépített akkuja legfeljebb 90 perces üzemidőt képes biztosítani. A jövőben elérhetővé válik majd egy külső akkucsomag is az adapterhez, azonban a használat során ezt kénytelenek lesznek a zsebükbe tenni a felhasználók.



Sajnos nem lesz olcsó a TPCast által nyújtott relatív szabadság. A termék egyelőre csak a HTC Vive kínai webshopjából rendelhető elő, darabonként 1499 jüanos, azaz durván 63 ezer forintos áron.


(Forrás: Liliputing, HTC)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.