Hirdetés

Világújdonság: DSLR fényképezőgép HD-videófelvétel képességgel



|

A Nikon D90 új funkciói mérföldkőnek számítanak a digitális SLR gépek körében.

Hirdetés

A hét folyamán a Canon mellett a Nikon is bemutatta legújabb termékeit, melynek főszereplője a középkategóriás Nikon D90. A D80-as utódja számos tulajdonáságát a tavaly bemutatott felsőkategóriás D300 géptől örökölte, így a 12,3 megapixeles CMOS képérzékelőt és az EXPEED képfeldolgozó processzort is.

 

A D90 újdonsága elsősorban nem a képalkotó rendszerben rejlik, hanem a mozgóképrögzítési-képességekben, mely a DSLR gépek között egyedülálló funkciónak tekinthető. Kiváltképp azért, mert a gép 1280×720 képpont (azaz 720p) felbontásban 24 képkocka/másodperces sebességgel rögzít AVI formátumban, mono hanggal, tehát ennek megfelelően a HDMI kimenet is alapfelszereltség.

 

 

d90_18_105vr_frt34r_k.jpg

 

 

Mint a D300 rokona, a D90 is rendelkezik élőkép funkcióval, amihez a gép hátulján található 3 hüvelykes, 920 ezer képpontból álló kijelzőt használhatjuk keresőként a 96 százalékos lefedettséget kínáló hagyományos pentaprizmás kereső mellett. A 420 pixeles RGB érzékelőnek hála továbbfejlesztették a gép autofókusz és automatikus fehéregyensúly rendszerét.

 

 

d90_back_k.jpg

 

 

A Nikon D90 a bekapcsolás után 15 századmásodperc elteltével már használható és 4,5 képkockát képes rögzíteni folyamatos exponálással, míg a zár kioldása 65 ezredmásodpercet vesz igénybe.

 

 

d90_18_105vr_top_k.jpg

 

 

Az energiaellátásról a Nikon EL-EN3e akkumulátorok gondoskodnak, de az opcionálisan megvásárolható, 6 darab AA-méretű elemet vagy akkumulátort fogadó MB-D80 kiegészítővel további üzemidőre tehetünk szert. Az elkészült fotók és videók tárolása SD/SDHC kártyán történik, mely nem csak kisebb, de olcsóbb is, mint a profik által használt CompactFlash szabvány.

 

 

 

nikon_mb_d80_en_k.jpg

 

 

A 132×103×77 milliméteres gépváz tömege objektív, memóriakártya és LCD védőborítás nélkül 620 gramm. A Nikon D90 ára itthon még nem ismert, de az Egyesült Államokban a gépvázat 995 dollárért kínálják, míg a 18-105 milliméteres f/3,5-5,6G ED VR kitobjektívvel az ára 1299 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.