Hirdetés

VR-es kamerán dolgozik a Razer és az Intel



|

A két cég együtt dolgozik a RealSense technológia fejlesztésén.

Hirdetés

A 2015-ös IDF-en derült ki, hogy az Intel és a Razer összeálltak egy közös feladat erejéig. Ennek során együtt fejlesztenek ki egy VR-es kamerát, ami RealSense technológiát használ. 

Hirdetés

Az új kamerát kevés, de fontos felhasználónak tervezik, vagyis fejlesztőknek és videósoknak. Az eszköz legjobb tulajdonsága az, hogy el tudja távolítani a hátteret. 

Így akik játékokat streamelnek, azok felvehetik magukat, majd digitálisan állíthatnak be hátteret, például a játékmenetet. 

Természetesen a technológiát nem csak a játékiparban lehet hasznosítani, ráadásul azt ígérik, hogy egy ilyen kamera teljesen feleslegessé teszi majd a zöld hátterek használatát. 

A kamera méltó lesz a RealSense-hez, ezért 3D-s tárgyakat is be tud majd szkennelni. Ennek hála a fejlesztők 3D-s modelleket is használhatnak a termékeikben vagy játékaikban. 

A Razer rákapcsolása érthető, hiszen egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az OSVR headsetre. Ha kellően nagy támogatást kap a termék, akkor sikere is hamarabb lesz a VR-tartalmak miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.