Hirdetés

VR-központú leánycéget hozhat létre a HTC



|

Február végén indul a Valve által is támogatott Vive headset előrendelése.

Hirdetés

A Commercial Times bennfentes értesülésekre hivatkozva ma közölte, hogy Cher Wang ügyvezető igazgató különálló leányvállalatba szervezné ki a HTC virtuális valósággal kapcsolatos tevékenységeit. Az állítólagos vállalat hírére pár óra alatt bő 5 százalékkal nőtt a HTC részvényeinek árfolyama, úgy tűnik a befektetők jókora tábora felismerte már a virtuális valóságban rejlő üzleti potenciált.

Hirdetés


Egyelőre nem tudni, hogy a dedikált cég létrehozását mikor kívánja megejteni a HTC, azonban a leánycéghez átküldendő alkalmazottak egy részével állítólag már beszéltek a vezetők, hogy van-e kedvük az új és független cégnek dolgozni.

HTC Vive (Fotó: HTC)


Momentán annyi biztos, hogy a HTC nagyon komolyan veszi a virtuális valóságot, a Steam digitális játékboltot üzemeltető Valve-val közösen kifejlesztett Vive headsete február végén válik majd előrendelhetővé, egyes pletykák szerint 1500 dollárért. Végül megemlítendő, hogy a HTC nemrég 300 millió tajvani dollárt - olyan 9 millió amerikai dollárt - fektetett be a VR-tartalmak létrehozására szakosodott amerikai WEVR vállalatba.


(Forrás: Android Authority, Focus Taiwan)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.