Hirdetés

Nem emelkedik a telefonszámlánk, vége a modern Skype-nak - heti hírösszefoglaló



|

Az NMHH nem engedi a Telekom és a Telenor áremelését, a Microsoft leszámol a modern felületű csevegőjével - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Július 1-től még nem emelkedik a telefonszámla

Meglehetősen sok előfizetőt érintett volna negatívan, hogy a Telekom és a Telenor is áremeléseket akart végrehajtani július elejétől. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mindkét cég számára megtiltotta ezt átmenetileg (több fronton is felmerült a jogsértő magatartás gyanúja). Különadó ide vagy oda, a telefonszámla egyelőre nem emelkedik. 

 

Még nem lesz meglepetés

 

Mi lesz a Windows 10 Insider program tesztelőivel? És a Windows 10 Mobile-lal?

Joggal merült fel a kérdés, hogy mire számíthatnak a Windows 10 előzetesét tesztelő emberek, amikor július 29-én megjelenik az operációs rendszer végleges kiadása. A hírek szerint az előzetes build RTM verzióra frissül, azonban a felhasználók benne maradnak a programban, és később a következő előzetesre megint frissíthetnek. Ha valaki ezt nem szeretné majd, akkor bármikor kiléphet az Insider programból. 

A Windows 10-hez kapcsolódó hír, hogy a Windows 10 Mobile várhatóan csak szeptember végén jelenik meg - értelemszerűen a Lumia 940 is. 

 

Le lehet mondani az előzeteseket

 

Nem lesz többé modern Skype

A Microsoft nem csak az operációs rendszerében kanyarodik vissza az asztali környezethez, hanem minden másban is. Ennek keretében a modern kezelőfelületű Skype a következő hónapokban végleg eltűnik a kínálatból, és már csak az asztali változat marad. Minden bizonnyal nem sokan siratják majd a csempés felületekhez tervezett verziót. 

 

Kevesen szerették

 

OS X El Capitan és iOS 9

A héten rendezte meg az Apple az idei WWDC-t, amelyen három új operációs rendszert is bemutatott. Az iOS 9 apróbb, de praktikus frissítéseket kapott, és igazából az iPad, mint táblagép megmentésére hivatott. A mobilos rendszer mellett az OS X El Capitanra is igaz, hogy a Windows ablakkezelését próbálja meg beépíteni, és könnyebbé tenni a használatot. Sajnos a watchOS 2 nem lett túl nagy dobás, ahogyan az Apple Music zenei streamingszolgáltatás sem kínál eget rengető újdonságokat - viszont szép köntösbe van csomagolva. 

 

Végre lesz multitasking

 

20 millióan fizetnek a Spotify zenéjéért

Miközben az Apple Music nem titkolt célja a Spotify földbe döngölése, a rivális sem tétlenkedik. Mindezt kiválóan jelzi, hogy mostanra 20 millió felhasználó fizet a szolgáltató prémium csomagjáért. A Spotify a jogtulajdonosoknak már több mint 3 milliárd dollárt fizetett ki, a 75 millió aktív felhasználó pedig évi 87 százalékos előrelépést jelent már önmagában is. 

 

Az Apple Music egyik fő ellenfele

 

Ti lefoglaltátok már a Windows 10-et? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.