Hirdetés

Zseniális hardverek – SATA bölcső



|

Egy hardver lehet zseniális a beépített tudása, de akár csak az egyszerűsége miatt is. A SATA HDD Stage Rack meg egyszerűen már nagyon kellett.

Hirdetés

Egyre több adatot tárolunk, hurcolunk ide-oda, és keressük a gyors és kényelmes megoldást. Az USB 2.0 sebessége ugyan elmarad a belső merevlemezekétől, de már megteszi. A gond csak az, hogy minden egyes merevlemezhez kell egy házat vásárolnunk, vagy pedig szerelgethetünk össze-vissza. Pedig a legolcsóbb háttértár a csupasz „vinyó". Ezen a gondon segít a SATA HDD Stage Rack, vagyis a SATA merevlemez bölcső. A GeekStuff4U oldalán találtunk rá a csodára, itt.

 

 

satastagerack1.jpg

 

 

Nyugodtan polcolhatjuk SATA merevlemezeinket a szekrényben, fiókban, a HDD Stage Rack gondoskodik arról, hogy gyorsan mozgósíthassunk nagy tömegű adatot. A másfél kilós - súllyal nehezített -, USB csatlakozású bölcsőbe 3,5 vagy 2,5 hüvelykes merevlemezt „szúrhatunk" bele. Nem szükséges közben újraindítani a gépet, ha a töltetet váltjuk és szerelgetni sem kell, csak biztonságosan kiadatni a Windowszal a „cserélhető" lemezt. Bármely operációs rendszer alatt használható a megoldás. Persze közben óvjuk a csupasz meghajtókat, ne tároljuk az íróasztal szélén, mert úgy járunk, mint némelyek, akikről itt olvashatnak elrettentő történeteket. (Ha nem olvassák el, félő, hogy a következő összeállításban esetleg már Önök fognak szerepelni.)

 

 

satastagerack2.jpg

 

 

Sajnos még nem foghattuk kezünkbe ezt a kincset, így némiképp kérdéses maradt bennünk, hogy minden SATA merevlemez kompatibilis-e mechanikailag az interfésszel (gondoljunk a hagyományos tápcsatlakozással szerelt régebbi modellekre). Mindenesetre tetszést keltő a mintegy 47 dolláros (USD) termék könnyed ötletessége, mely megkönnyíti a házi adathalmozást. Most már csak egy csupasz merevlemez-címkéző készlet és egy „HDD Library" polcszerkezet (a sok-sok terabyte állomásoztatására) hiányzik a teljességhez.


satastagerack3.jpg

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.