Android: brutális warezolás, megújult a tabletes Office



|

A Gogo szabotálja a Youtube-ot, híre-hamva sincs a Lollipopnak.

Tegnap befejeződött az informatikát téli álmából felébresztő Consumer Electronics Show, amely legfontosabb és legérdekesebb újdonságairól lehetőségeinkhez mérten próbáltunk beszámolni, ide kattintva áttekinthetőek a MOST rovatunkon kívüli anyagaink. A délelőtt folyamán szokásunkhoz híven már lehoztunk egy heti hírösszefoglalót, most pedig nézzünk pár történést az Android világából!


Brutális warezolás?

Egyik androidos játékajánlónkban mi is emlegettük a Monument Valley című alkotást, amely készítője nemrég kisebb vihart kavart néhány adat megosztásával. Állítása szerint ha összevetjük a játék Android rendszerű eszközökre való telepítéseinek számát az eladási mutatóval, akkor az eladások száma a telepítések számának csupán 5 százaléka. A játék Apple iOS-es verziója esetében 40 százalék az arány.


A fejlesztő szerint az óriási különbségért jó eséllyel a brutális androidos warezolás a felelős, bár azért hozzátette, hogy sok vásárló minden bizonnyal több mobileszközére is telepítette (jogtisztán) a játékot, ezek a további installációk beletartoznak a 95 százalékos kalapba. Az androidos gamerek minden bizonnyal jóval több, mint 5 százaléka fizetett a Monument Valley-ért. Viszont megjegyezte, hogy például az Egyesült Államokban nincs óriási különbség az androidos és iOS-es statisztikák közt, elsősorban a kevésbé jómódú országokban van brutális szakadék a fizetési és telepítési adatok közt.
 


Tölthető a tabletes Microsoft Office

A héten nyílt béta fázisba lépett a táblagépekre tervezett Microsoft Office programcsomag, már nem kell meghívó a próbálgatásához. A táblagépes változat kezelőfelülete 7 / 10 colos kijelzőjű, Android 4.4 és Android 5.0 operációs rendszerű tabletekre lett szabva. A szoftverrel megtekinthetőek és szerkeszthetőek a számítógépes Word, Excel és Powerpoint alkalmazásokkal készült dokumentumok, természetesen a OneDrive tárhely közbenjárásával az állományok eszközök közti automatikus szinkronizációjára is lehetőség nyílik.


Nincs Youtube a repülőn

A hazánkban nem széles körben ismert Gogo nevű vállalat a repülőgépeken való internetszolgáltatás nyújtására szakosodott, az ügyfelei Wi-Fi segítségével csatlakozhatnak fel a világhálóra. Természetesen nem kell gigabites kapcsolatra számítani, ráadásul némi felháborodást keltve a vállalat nemrég hamis tanúsítványok használatával megnehezítette, hogy az előfizetői Youtube videókat nézzenek repülés közben. A cég szerint csak ezzel biztosítható, hogy minden ügyfél képes legyen élvezhető sebességgel netezni, a videózók túlságosan belassítják a hálózatot.
 


Híre-hamva sincs még a Lollipopnak

Frissültek az Android fejlesztői portálján lévő statisztikák, a legújabb adatok szerint az 5.0-s Lollipopnak lényegében még nincs mérhető piaci részesedése. A platform rendkívül töredezett, ám szerencsére erősen kikopóban vannak az ősi verziók, így egyre kevesebb API-szintű limitációval kell szembesülniük a fejlesztőknek.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.