Android: van értelme az antivírusnak?



|

A témában markánsan eltér a Google és biztonsági cégek véleménye.

Az elmúlt években mindenki hallott már rémisztő statisztikákat arról, hogy mennyi különféle kártevő érhető el Androidra, hány készülék fertőződik meg minden nap. Ezek az információk jórészt vírusirtók gyártóitól származnak, azonban érdemes fenntartással kezelni az olyan cégektől származó rémisztgetéseket, amelyeknek anyagi érdekükben állhat a félelemben tartásunk (még ha tényszerűek is az információik).


Az érem másik oldala, hogy a Google szerint megfelelőek a Play Store előzetes kártevőszűrési megoldásai, így nem érdemes foglalkozni az antivírusokkal. A keresőcégnek nyilván az áll érdekében, hogy a kártevőkkel való megfertőződés veszélye ne vegye el a fogyasztók kedvét az androidos eszközök vásárlásától.


Abszolút igazságot sajnos nem tudunk hirdetni, részben mindkét félnek igaza van. Tanácsunk szerint ha csak a Play Store-ból (vagy Amazon App Store-ból) szerzünk be alkalmazásokat, akkor nem érdemes foglalkozni a vírusirtókkal, azonban „sideloadolás” esetén mindenképp varázsoljunk fel egy ingyenes antivírust. Csak keressünk rá a Play Store-ban a „free antivirus” keresőkifejezésre, majd csapjunk le valamelyik széles körben ismert biztonsági cég megoldására.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.