Így indítsuk csökkentett üzemmódban az Androidot



|

Nem kell a szervizhez fordulni, ha kiütötte a készüléket egy telepített alkalmazás.

Nagyon ritkán előfordulhat, hogy az androidos okostelefonunk vagy táblagépünk látszólag üzemképtelenné válik egy egyénileg telepített alkalmazástól. Többek közt a ransomware kártevők okozhatnak ilyen malőrt: látszólag használhatatlanná teszik az eszközt, a feloldásáért cserébe pedig pénz kívánnak kizsarolni a pórul járt felhasználóból. Ilyenkor nem kell rögtön a szervizbe rohanni az eszközzel, ugyanis ha csökkentett üzemmódban indítjuk az Androidot, akkor kizárólag a gyárilag telepített programok indulnak el, így kikerülhetjük a kártevő mesterséges blokádját. A csökkentett üzemmódban természetesen eltávolíthatóak a telepített alkalmazások.


A csökkentett módba kétféle módon bootolhatjuk be az eszközt. Amennyiben hozzáférünk a kikapcsolási menühöz, akkor a „Kikapcsolás” menüpontot hosszan lenyomva feljön egy értesítés a csökkentett módban való újraindításról. Ha ez nem sikerülne, akkor a készülék bekapcsolásakor tartsuk lenyomva egyszerre mindkettő hangerőgombot.


(Nyitókép: The Hacker News)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.