Amikor a konnektorból jön a net



|

Papíron akár 1200 Mbps átviteli sebességre is képes a PLA5405.

Amikor a Wi-Fi tudománya megáll, akkor sem kell lemondani a vezeték nélküli élményről. Az otthoni hálózatok megmentője a powerline technológia, mellyel akadályok nélkül, nagyobb ráfordítás nélkül bővíthető a hálózat. A modern eszközökkel már a teljesítménycsökkenés sem kérdés, a nagyteljesítményű hálózat határait könnyen növelhetjük a konnektorból.


Nagy az öröm, mikor a lakásban végre kiépítjük vagy modernizáljuk a Wi-Fi hálózatot, de gyakori gond, hogy akár a falak vastagsága, akár más akadály miatt az emeltre mondjuk nem tudjuk felvinni a megfelelő sebességű netet. Van, amikor csak a kábelezés vagy a falfúrás lenne a megoldás, ilyenkor kell gondolni az egyszerűen telepíthető powerline eszközökre és a hálózat bárhova eljuttatható, ahol van konnektor a lakásban.


A ZyXEL évek óta aktív szereplője a powerline piacnak, folyamatosan jönnek ki újabb, modernebb eszközeikkel, melyekkel a tapasztalatok és tesztek alapján a felhasználók is elégedettek.


A PLA5405 1200 Mbps-os Powerline Gigabit Ethernet adapterük például a legújabb HomePlug AV2 szabványnak megfelelően akár 1200 Mbp-os* adattovábbításra is képes. Használatával a lakás összes helyiségében egyformán nagy sávszélességben streamelhetünk HD tartalmakat, játszhatunk on-line vagy futtathatunk hálózatigényes programokat. A tényleges sebességet persze a környezeti tényezők befolyásolják, így a távolság, a hálózat leterheltsége, a vezetékezésből eredő zaj, a vezetékezés minősége is beleszólhat a végeredménybe. De a gyártó ajánlása szerint a lehetőség adott, hogy ideális körülmények esetén elérjük akár az 1200Mbp-ot is, ami nem rossz teljesítmény egy powerline-tól.


A legújabb HomePlug AV2 MIMO technológiának köszönhetően a PLA5405 több háztartási kábelt is képes kezelni, így az adapter kétszer akkora sebességre képes, mint az egykábeles, 600 Mbps-os Powerline készülékek. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a MIMO átvitelt is befolyásolja a vezeték és annak környezete, így az érintkezés, a távolság, a szerelés minősége és további más tényezők is hatással lehetnek a tényleges sebességre. A többszörös ki- és bemeneti lehetőség miatt amennyiben mindhárom ér (fázis, nulla, védőföld) használatban van elérhető az akár 80%-os hatótávolság növelés is. Az adapterrel az egész lakás szórakoztató központtá alakítható. Az eszköz bruttó 31 990 Ft-ért lehet a miénk.


Ideális lehet tehát, ha az alábbiak fontosak számunkra:

- Akár 1200 Mbps-os a HomePluge AV2 szabvány szerinti powerline hálózaton
- Nagysebességű hálózat és teljes lefedettség a Fázis-Nulla/Fázis-Védőföld MIMO technológiának köszönhetően
- Nincs szükség külön kábelezésre vagy beállításra
- Kitűnő okostévék és on-line játékok hálózatba kapcsolására
- QoS biztosítja a média streameléshez szükséges minőségi adatátvitelt
- Gyors és biztonságos beállítás gombnyomásra
- Megfelel az IEEE 1901 és a HomePlug AV előírásoknak
- Többszínű LED mutatja az átvitel minőségét
- Hatékony, pénztárcakímélő energiagazdálkodás
- A távoli eléréshez TR-069 támogatás és automatikus konfigurációs frissítések
- Energiatakarékos üzem

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.