Amikor a router is környezettudatos

|

A ZyXEL NBG6616 még a használt Ethernet kábel hosszának meghatározására is képes.

Nem újdonság ma már, ha egy felhasználó elvárja, hogy az általa használt eszközök energiatakarékosak legyenek és környezetbarát módon működjenek. Nem véletlenül van már mindennek energiatanúsítványa, környezetbarát címkéje stb. Hogy lesz egy router környezettudatos?


A ZyXEL-nél kiemelt figyelmet fordítanak a fejlesztések során az energiatakarékos működtetésre. Az NBG6616 kétsávos vezeték nélküli AC1200 média routerük esetében egy úgy valósul meg, hogy az eszköz képes meghatározni a vezeték hosszát, változtatható a kimeneti teljesítménye és figyeli az inaktivitást. Az NBG6616 képes a felhasznált Ethernet kábel hosszának meghatározására, hogy teljesítmény-felhasználását ahhoz igazítsa. Minél rövidebb a vezeték, annál kisebb az energiafogyasztás. Emellett könnyen csökkenthető az adó kimeneti teljesítménye, hogy kiküszöbölhető legyen a szomszédokat zavaró interferencia. Az eszköz továbbá folyamatosan figyeli a portok állapotát, illetve a felhasznált Ethernet kábel hosszát. Amennyiben az adott porton nincsen adatátvitel, az eszköz automatikusan energiakímélő üzemmódba kapcsol.


Az NBG6616 amellett, hogy környezettudatos, biztosítja az otthoni hálózati eszközök teljes körű menedzselését: pontosan beállítható vele a sávszélesség, korlátozható az egyéni eszközök web hozzáférése és az internet-böngészéshez rendelkezésre álló időintervallum is.


Az NBG6616 a legújabb AC technológia felhasználásával készült, hogy akár 300 Mbps-os vagy 867 Mbps-os adatátvitelre legyen képes a 2,4 GHz-es, illetve az 5 GHz-es sávon. Sebessége elérheti az 1200 Mbps-ot, amennyiben olyan médiaeszköz streamel, mely megfelel mind a 802.11n, mind az 802.11ac szabványoknak.


A kevésbé zsúfolt 5 GHz-es sávon az NBG6616 kiváló minőségben továbbít full-HD videót akadásmentesen, egyidejűleg több felhasználónak a gyártó ajánlása alapján.


A beépített zConfig applikáció a személyes igényeknek megfelelően konfigurálja a hálózatot. Az alkalmazással megváltoztatható a vezeték nélküli hálózatok neve és jelszava, szabályozható a csatlakoztatott eszközök száma, blokkolhatóak a nem kívánt Wi-Fi eszközök, és beállítható a szülői kontroll is, azaz testre szabhatók az egyes csatlakoztatott készülékek böngészési lehetőségei.


A ZyXEL routere bruttó 30990 Ft-ért lehet a nagyteljesítményű vezeték nélküli hálózatunk egyik építőköve.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.