Ha van 3 millió fotónk, kell egy felhő, ha nincs, akkor is



|

Személyes felhő az asztal sarkán. Már nem csak a tehetősek kiváltsága a NAS.

Nem árulunk el újdonságot azzal, hogy egyre több és fejlettebb digitális eszközt használunk, és sokszor fejtörést okoz a nagy mennyiségű adat menedzselése. Ilyenkor kerülnek képbe a hálózati adattárolók, média szerverek, amelyek biztonságos és kényelmes megoldást kínálnak adataink tárolására, megőrzésére. A média storage piac is óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, így a jelenleg piacon lévő termékekkel az egyszerű kezelhetőségüknek köszönhetően otthon is könnyen felépíthetünk egy biztonságos személyes felhőt.


A ZyXEL is folyamatosan dobja piacra média szervereit, igyekezve kielégíteni az egyre differenciálódó piaci igényeket. A közelmúltban bemutatott NAS520-as modelljüket kifejezetten otthoni, vagy kisebb céges felhasználásra szánják, felhőjében akár 3 millió fotó, 2 millió zeneszám vagy 3000 film is elfér. Az eszköz összesen 12 terabájtnyi adat tárolására képes (a merevlemezeket külön kell beszerezni), így biztonságba helyezhetőek a családi fotók, videók, a nagy felbontású filmek, zenék vagy sorozatok.


A távoli elérés igényeinek megfelelve és az eszközök közötti átjárás biztosítására applikációt fejlesztett le a tajvani gyártó. A myZyXEL platformmal vagy a zCloud alkalmazással minden adat könnyedén, gyorsan kezelhető. A myZyXELcloud platform és a zCloud applikáció állandó hozzáférést ad a NAS520 rendszeréhez mobilon keresztül is, így a telefonnal készített fotók és más multimédiás fájlok azonnal küldhetőek a helyi hálózatba. A NAS520-t használva a nagy HD videókat át lehet sugározni például az Apple TV-re, vagy a hordozható Chromecast-ra.


Az eszköz az 1.2 GHz kétmagos processzorral másodpercenként 106 megabájtot képes olvasni, jelentősen megkönnyítve a fel- és letöltéseket. A fájlokat megerősített fájl menedzsment funkcióval védi a meghibásodástól.


A NAS520 számítógépekről, mobileszközökről vagy akár nyilvános felhőkről is (mint. pl. a Google Drive vagy a Dropbox) fogadja az adatokat. Helyi hálózatba beépített eszközként viszont sokkal biztonságosabb, mint egy ugyanezen célra használt bármilyen nyilvános adattároló szolgáltatás.


Hogy a számítógépeken, telefonon és tableten tárolt rengeteg fájl kezelése ne okozzon problémát érdemes lehet elgondolkozni egy otthoni felhőn. Amennyiben ehhez a ZyXEL NAS520-as modellt választjuk, bruttó 52 990 Ft-ért vásárolhatjuk meg az eszközt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.